top of page

Quo Vadis, Iuvenis?

Nemzetközi Ifjúsági Konferencia

2017. április 20.
Tatabánya

Mi a „Quo Vadis, Iuvenis?”

A Quo Vadis, Iuvenis? (Merre tartotok, fiatalok?) a Z generáció tagjai által szervezett programsorozat, amely arra a kérdésre keres választ, hogy merre tartanak a ma pályájukat kereső fiatalok, milyen pályákat választanak, milyen a jövőképük, miként viszonyulnak az őket körülvevő világ eseményeihez, jelenségeihez.

A Komárom-Esztergom megyei középiskolásokból álló szervezői csapat 2016 ősze óta három vitafórumot valósított meg, ahol az integráció, az elvándorlás és a szakmák megítélése volt terítéken.

A projektcsoport a fórumokon szerzett tapasztalatokra építve rendezi meg 2017. április 20-án a Quo Vadis, Iuvenis? Nemzetközi Ifjúsági Konferenciát, ahol a más kultúrkörből (esetenként más földrészről) érkezett fiatalokkal közösen keresik a megoldást az őket érzékenyen érintő problémákra, amelyeket a fenti három téma rejt.

Egy Komárom-Esztergom megyei középiskolásokból álló csapat szervezte ezeket a fórumukat, amelyeken három témát jártak körbe: az integrációt, az elvándorlást és a szakmák megítélését.

A csapat tagjainak szívügye a kortársak támogatása, és az egymás tiszteletén alapuló, őszinte párbeszéd.

Erre és a fórumokon szerzett tapasztalatokra építve szervezik meg a nemzetközi konferenciát. A más kultúrkörből (esetenként más földrészről) érkezett fiatalokkal közösen keresik a megoldást az őket érzékenyen érintő problémákra, amelyeket a fenti három téma rejt.

A Komárom-Esztergom megyei középiskolásokból álló szervezői csapat szívügye a kortársak támogatása, és az egymás tiszteletén alapuló, őszinte párbeszéd.

Résztvevő

150

Téma

3

Ország

7

Előadó

9

Program

10:00-10:30                        Köszöntés, program ismertetése


10:30-11:00                        I. SZEKCIÓ:  Integráció

 Mehmet Sadik (Törökország)

 Scheib Luca (Magyarország)

 Tabriz Narimanli (Azerbajdzsán)

11:00-11:15                        Szünet

11:15-11:45                        II.SZEKCIÓ:  Elvándorlás

  Magdaléna Hajdučková (Csehország)

  Radosław Sterna ( Lengyelország)

  Túri Ádám (Magyarország)

11:45-12:15                        III. SZEKCIÓ: Szakmák megítélése

  Arif Siswanto (Indonézia)

  Carlotta Viaro (Olaszország)

  Giselle Manishimwe Musabimana (Olaszország)

12:15-13:00                         WorldCafe

13:00                                   Zárás

2017. április 20.

Tagok

Jankovics Dóra

Sziasztok! 18 éves gimnazistaként fontosnak tartom, hogy kortársaim tanulással teli élte kicsit színesebb legyen. 2016 szeptembere óta vagyok tagja a Quo Vadis, Iuvenis?-nek, ahol a konferencia szervezésében veszek részt aktívan.

Hadobás Titanilla

Sziasztok! Tizedikes gimnazista vagyok, és 2016 ősze óta látom el a Quo Vadis, Iuvenis? programok grafikai teendőit. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, hogy segítsünk a diáktársainkon.

Lődi Péter

Sziasztok! 18 éves gimnazista vagyok, aki 2016. szeptembere óta tagja vagyok a Quo Vadis, Iuvenis?-nek. A programsorozat hazai fórumainak szervezésében veszek részt aktívan. fontosnak tartom, hogy megismerjük saját kortársaink problémáit.

Szijártó Eszter

16 éves diák vagyok, és 2016. decembere óta vagyok tagja a csapatnak. Jó és hasznos kezdeményezésnek tartom, hogy fiatalok egymás közt megbeszélik az őket érintő problémákat.

 

Sós Bíborka

Sós Bíborka vagyok, 17 éves, a projektben a kapcsolattartás, kommunikáció és szervezés a főbb feladataim. Úgy gondolom fórumainkkal egy kicsit a felnőttek is beleláthatnak abba ,hogy a fiatalság hogyan gondolkodik aktuális kérdésekről.

Horváth Szonja

Horváth Szonja vagyok, 16 éves, a Tatabányai Árpád Gimnázium tanulója. A projektben legtöbbször a szervezéssel kapcsolatban veszek részt.

 

Scheib Luca

Scheib Luca vagyok, 16 éves, az Árpád Gimnáziumba járok. A QVI csapatához egy vitafórumon való részvétel után csatlakoztam.

Szénási Pál Mátyás  - projektvezető

Közösségfejlesztő, tehetségtámogató, képzésszervező

A Vértes Agorája

 

 

Matkovics Lea  - mentor

Közösségfejlesztő

A Vértes Agorája

Tagok
Program

Regisztráció

Támogatók

Támogatók
Regisztráció

Elérhetőségek

Jankovics Dóra  

E-mail:  jankovicsdora16@gmail.com

Telefon: 0620 576 5082

Szénási Pál Mátyás

E-mail: szenasi.pal @avertesagoraja.hu

Telefon: 0630 5914998

Elérhetőségek
bottom of page